Окупаційна влада в Криму заборонила будівництво

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Krym-dom

В  Криму окупаційна влада Російської Федерації ввела до кінця 2017 року мораторій на капітальне будівництво. Про це повідомляє російське видання "Комерсант".

Мораторій на будівництво і реконструкцію капітальних об'єктів (крім бюджетного будівництва) запроваджено до 1 січня 2018 року - роботи заборонені до перевірки документів, так званим, Архітектурним містобудівною радою республіки. «Зупинено видачу дозволів на будівництво та декларацій про початок виконання робіт та про готовність об'єкта. Заборона вводиться в Алушті, Євпаторії, Керчі, Судаку, Саки, Феодосії, Ялті, Сімферополі та шести районах Криму», - зазначає "Комерсант".

Представники окупаційної влади в Криму наголошують, що рівень хаотичної забудови без документації вийшов за всі допустимі межі та обіцяють, що мораторій буде знято через місяць. Водночас, відомства, відповідальні за проведення перевірок, заради яких запроваджено мораторій, дізналися про це лише після публікації відповідного документа.

Як повідомляє видання, ряд забудовників у Криму вже зіткнулися з ускладненнями і чекають колапсу в галузі та судів через збитки. Банки вже почали припиняти кредитування будівельних об'єктів.

Зокрема, голова Асоціації забудовників Криму, співголова регіонального відділення "Ділової Росії" Олексій Гринцевич заявив, що у забудовників немає іншого виходу, крім стягнення через суд відшкодування збитку, заподіяного рішенням про мораторій. На його думку, збитків зазнають і постачальники, в результаті бюджет недоотримає податки. В цілому в Криму будуть звільнені 3-5 тис. будівельників, з них 40-50% росіяни.