На думку будівельників галузь виживає за рахунок зведення житлових будинків

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
7

Будівельна галузь України виживає за рахунок зведення житлових будинків, так як на дані об’єкти існує попит серед населення, тоді як роботи з промислового, соціального і комунального будівництва практично не ведуться через відсутність інвестицій.

Про це повідомила ІА "УНІАН" с посиланням на голову ради директорів державної будівельної компанії “Укрбуд” Юрій Пелих.

На думку Юрия Пелиха, будівництво житла сьогодні - це той напрям, завдяки якому виживає будівельна галузь в Україні… "Безумовно є попит, абсолютно великий попит. Приблизно 2,5 мільйона сімей сьогодні потребують житла, або в поліпшенні житла”, – сказав Пелих.

Він зазначив, що на сьогоднішній день в Україні практично не ведеться будівництво промислових об’єктів, так як для реалізації таких проектів необхідні значні інвестиції, яких немає.

“Інвестор, як іноземний, так і вітчизняний, в тій ситуації, в якій перебуває економіка України, чи ризикне щось тут вкладати, щось тут будувати і створювати виробничі потужності”, – сказав Пелих, додавши, що в найближчому майбутньому , поки не стабілізується економічна ситуація в країні, не варто очікувати серйозного приходу інвестицій на будівельний ринок України для зведення промислових об’єктів.

Він також зазначив, що будівництво соціальної (дитячі садки, лікарні, школи) та комунальної інфраструктури повністю залежить від наповнення місцевих бюджетів і прагнення місцевої влади створювати і ремонтувати дані об’єкти. Як повідомлялося, за даними Держстату, обсяг житлового фонду України в 2015 році виріс на 1% і склав 973,8 мільйонів квадратних метрів загальної площі. При цьому житловий фонд міських поселень склав 60,8% (592,5 мільйона квадратних метрів) від загального фонду.