На Кіпрі зменшилися продажі нерухомості

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Cyprus

У квітні 2017 року купівельна активність щодо нерухомості на Кіпрі зменшилася на 2% за рік. Про це повідомила консалтингова компанія SV Development з посиланням на Cyprus Property News.

Відзначається, що загалом в квітні цього року на Кіпрі було укладено 506 договорів купівлі-продажу житлової, комерційної нерухомості, а також земельних ділянок. У квітні 2016 року цей показник становив 514 договорів.

Незважаючи на те, що продажі нерухомості зросли в Пафосі на 27%, в Лімассолі - на 16%, а в Нікосії - на 1% за рік, в Ларнаці вони впали на 46%, а в Фамагусті - на 17% за рік.

За перші чотири місяці 2017 року активність покупців нерухомості на острові зросла на 7% в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше. Однак, незважаючи на те, що за цей проміжок часу продажу в Пафосі збільшилися на 22%, в Лімассолі - на 16%, а в Нікосії - на 3%, в Фамагусті вони знизилися на 13%, а в Ларнаці - на 12%.

Як відзначають в SV Development, за популярністю у зарубіжних інвесторів лідирує Пафос, де частка угод c нерухомістю серед іноземців досягає 43% від загального числа по країні.