Уряд спрямував 28 млн. грн. на пільгові житлові кредити для молоді

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Uriad2

Кабінет Міністрів України збільшив статутний капітал Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву на 28 млн. грн. Таке рішення було прийняте 11 травня під час засідання Уряду.

Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний звернув увагу на те, що збільшення статутного капіталу Фонду передбачено у державному бюджеті на 2017 рік. Ці кошти буде спрямовано на виконання державної програми забезпечення молоді житлом, а саме для надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім'ям, які потребують поліпшення житлових умов.

На своїй сторінці у Фейсбук Сергій Комнатний вказав на те, що виділені Урядом 28 млн. грн. – це досить невеликі кошти, яких вистачить на надання кредитів лише близько 50 сім’ям.

«Додатково на пільгові житлові кредити місцевими бюджетами всіх рівнів у цьому році передбачено ще 101,9 млн. грн. Але і цих коштів не достатньо, адже на отримання таких кредитів Держмолодьжитло зареєструвало близько 8 тис. молодих сімей. Крім того, останнім часом ми отримуємо все більше звернень від молодих родин, переважно внутрішньо переміщених осіб та учасників антитерористичної операції, житлове питання яких теж потрібно вирішувати», - зазначив Сергій Комнатний.