Уряд планує перевести початок будівництва і введення в експлуатацію будівельних об'єктів в онлайн-режим

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
grojsman

Уряд планує за два роки перевести початок будівництва і введення в експлуатацію 50% будівельних об'єктів в онлайн-режим. Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив на своїй офіційній сторінці у Facebook.

За словами Прем'єр-міністра перший в Україні об’єкт будівництва вже введений в експлуатацію повністю онлайн.

«Це житловий будинок індивідуального будівництва у селі Великі Гаї Тернопільської області. Власник будівництва оформив документи через Інтернет без жодного відвідування органів державно-архітектурної інспекції, без черг та зловживань. Обмежені години прийому в установах теж не стали на заваді - декларація про готовність була подана у 23:30!», - зазначив Володимир Гройсман.

Містобудівна сфера в Україні, на думку Прем’єра, потребує подальшої дерегуляції. «Ми вже запровадили у березні цього року 6 електронних послуг, що дозволяють як почати, так і завершити будівництво об’єктів І-ІІІ категорії складності онлайн (https://e-dabi.gov.ua/ або https://poslugy.gov.ua/). Моя мета, щоб за два роки не менше 50 % об’єктів починали будівництво та впроваджувалися в експлуатацію онлайн. Це дуже амбіційний показник, але я впевнений, ми впораємося!», - наголосив Володимир Гройсман.