Мінюст хоче повернути паперові свідоцтва на право власності

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
minjust111

Робоча група Міністерства юстиції розробить зміни до закону Про державну реєстрацію, що дозволить повернути свідоцтво на право власності в паперовому вигляді. Про це повідомила ЛІГА.net з посиланням на заступника міністра з питань держреєстрації Павла Мороза.

"Свідоцтво буде видаватися на захищеному бланку за бажанням власника, а інформація про це буде заноситися до Державного реєстру майнових прав. При подальшому продажу майна власник об'єкта зобов'язаний пред'явити цей документ", - розповів Мороз. Він додав, що відповідний законопроект буде зареєстрований в парламенті в кінці серпня.

Крім того, на початку вересня тижні ДП Наіс, яке веде державні реєстри, почне надавати послуги смс-інформування власників нерухомості, розповів  Павло Мороз. Повідомлення буде приходити в тому випадку, якщо майно власника проглядається в базі даних або з ним відбуваються будь-які дії. "Вартість послуг поки не встановлена", - повідомив він.

За словами Мороза, споживачам буде запропоновано кілька можливих пакетів.

Як раніше повідомлялося, з 1 серпня власникам квартири не видають документ про право власності на захищеному бланку - власник житла отримує лише роздрукований аркуш, на якому вказано номер запису в Державному реєстрі майнових прав. Це призвело до невдоволення серед населення, оскільки покупці житла побоювалися несанкціонованого проникнення в реєстр. Це пов'язано з ростом кількості випадків, коли нотаріуси перереєстровували право власності на майно без відома його власників.