Вільних приміщень у столичних ТРЦ побільшало

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
mall

Кількість вільних приміщень у торгівельно-разважальних центрах Києва станом на квітень 2017 року склала 10%, що на 4% вище, ніж в кінці 2016 року. Такі дані оприлюднила консалтингова компанія UTG.

На думку фахівців UTG вказана ситуація стала наслідком відкриття наприкінці минулого року одного з найбільших у столиці ТРЦ – Lavina Mall. Якби цього не сталось, то кількість вільних площ на ринку знизилася б до рівня 4,5%. В UTG вважають, що ринок торгівельної нерухомості в Україні відновлюється, а відвідування ТРЦ в цілому зростає.

«Зменшення вакантності торговельних приміщень в ТРЦ столиці - позитивний сигнал про поступове відновлення ринку України і зростання популярності відвідування шопінг-молів у українців. А подальше пожвавлення споживчого попиту в 2017 році послужить стимулом для більш стійкого відновлення попиту на якісні торгові площі з боку рітейлерів. При цьому вакантність в кращих торгових центрах Києва в цьому році зовсім може досягти докризового рівня в 1-2%»,- зазначив президент компанії UTG Вадим Непосєдов.