Нацбанк став співвласником недобудованого ТРЦ «Республіка» у Києві

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Respublika

Господарський суд Києва задовольнив позов Національного банку України до кіпрської компанії Берлінотто Лімітед про звернення стягнення на частку корпоративних прав ТОВ Мегаполісжитлобуд на недобудований проект «Торгово-розважальний центр «Республіка». Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Як зазначили в НБУ, у свій час компанія «Мегаполісжитлобуд» взяла кредит у банку «Надра», надавши в якості застави по цьому кредиту корпоративні права на недобудований проект «ТРЦ «Республіка». Пізніше банк «Надра» передав ці корпоративні права в якості застави Національному банку – під кредит рефінансування.

Після того, як банк «Надра» став неплатоспроможним і не зміг повернути НБУ борг у розмірі 4,4 млрд. грн, Нацбанк почав реалізовувати у судовому порядку свої права, як заставодержателя корпоративних прав власника «ТРЦ «Республіка».

У березні 2016 року НБУ подав позов до «Берлінотто Лімітед» з проханням звернути стягнення на корпоративні права компанії «Мегаполісжитлобуд» для часткового погашення заборгованості неплатоспроможного банку «Надра» перед НБУ.

«Ретельно вивчивши матеріали справи суд підтвердив законність вимог НБУ і звернув стягнення на корпоративні права «Мегаполісжитлобуд», - йдеться у повідомленні НБУ.

Як повідомляється на офіційному сайті ТРЦ «Республіка», учасниками даного проекту виступали компанія «Мегаполісжитлобуд», девелоперська компанія «KAN Development», консалтингова компанія UTG, компания з проектування Chapman Taylor та інноваційне проектне бюро «Архіматика». З 2015 року будівництво даного ТРЦ не ведеться. Інвесторами проекту, за повідомленнями ЗМІ, є відомі в Україні підприємці Вагіф Алієв та Дмитро Фірташ.