На початку року найбільше житла збудовано у Київській області

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
strichkaДержавна служба статистики України оприлюднила обсяги збудованого житла у регіонах країни у першому кварталі 2017 року. Найбільше житла за перші три місяці ввели в експлуатацію у Рівненській (107,5 тис. кв. м.), Івано-Франківській (115,9 тис. кв. м.), Одеській (141,4 тис. кв. м.), Львівській (155,2 тис. кв. м.) областях, а також у місті Києві (295,7 тис. кв. м.). Лідером введення в експлуатацію житла стала Київська область. Тут у січні-березні поточного року закінчили будівництво 364,5 тис. кв. м. житла.

Експерти пояснюють таку кількість збудованого житла у Києвській області підвищеним попитом на житло, яке будується у передмісті столиці.

Так, заступник директора з економічних питань будівельної компанії «АЛП-БУД» Сергій Гірченко зазначив, що гарні показники Київська область демонструє завдяки будівельному «буму» столичного передмістя. «Сьогодні житлові об’єкти активно будуються практично в усіх населених пунктах, що розташовані на невеликій відстані від Києва. Квартири тут користуються популярністю в киян. Їх якість непогана, а по деяким показникам навіть краща за столичну. Наприклад, покупцям подобаються варіанти квартир з індивідуальним опаленням, чого практично не зустрінеш у Києві, - зазначає Сергій Гірченко, - Інфраструктура у багатьох містечках передмістя вже мало чим поступається столичній. Віддаленість від Києва незначна, а транспортне сполучення іноді навіть краще, ніж між окремими районами столиці. Натомість ціна квадратних метрів у передмісті вигідно відрізняється від столичних новобудов».

Найменше у першому кварталі, за даними Держстату, ввели житла в експлуатацію у Херсонській (8,3 тис. кв. м.), Донецькій (7,5 тис. кв. м.),  Кіровоградській (6,8 тис. кв. м.) та  Луганській (3,0  тис. кв. м.) областях.

Як раніше повідомляв портал «МЕтри», всього за перших три місяці 2017 року в Україні було введено в експлуатацію 2009,3 тис. кв. м.  житла.

Як зауважують у Держстаті, дані наведені без урахування тимчасово окупованої території АР Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.