Обсяги будівництва в Україні за перших 4 місяці прогнозовано збільшилися

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
22

Будівельні підприємства України за перші 4 місяці 2017 року збільшили обсяги робіт порівняно з аналогічним періодом минулого року на 17,8% та досягли рівня 20,3 млрд. гривень. Про це свідчать дані, оприлюднені Державною службою статистики України.

За даними Держстату, обсяги робіт із зведення будівель у січні-квітні цього року збільшилися на 18,5% і досягли рівня 11,4 млрд. гривень. Зокрема, роботи з будівництва житлових будинків збільшилися на 16,9%, до 6,3 млрд. гривень, з будівництва нежитлових будівель – на 20,7%, до 5 млрд. гривень.

Роботи з будівництва інженерних споруд у вказаному періоді також збільшились, на 17% – до рівня 8,9 млрд. гривень.

Роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння у січні-квітні склали 81,3% від загального обсягу, а роботи з капітального та поточного ремонту – 9,9% і 8,8% відповідно.

У Держстаті зауважили, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території АР Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Як раніше повідомляв портал «МЕтри», експерти будівельного ринку прогнозують щонайменше декілька місяців стабільного зростання обсягів будівництва.