На Харківщині на житлові програми з місцевих бюджетів вже витратили 24,6 млн. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Kharkiv

Цьогоріч на житлові програми, які реалізовує Держмолодьжитло, з місцевих бюджетів Харківщини вже витратили 24,6 млн. грн. Про це повідомила прес-служба Державного фонду сприяння молодіжного житлового будівництва з посиланням на директора Харківського регіонального управління установи Олександра Вензеля.

«На рахунки Харківського регіонального управління Держмолодьжитла надійшло чергові 6 млн. грн. із бюджету міста Харкова. З них, 2 млн. грн. спрямовані на  реалізацію міської цільової програми молодіжного житлового кредитування. А решта 4 млн. грн. - на фінансування міської соціально-економічної програми будівництва  доступного житла, з яких 2 млн. грн. - на пільгові кредити для учасників бойових дій в зоні АТО, 1 млн. грн.- для кредитування працівників бюджетних установ Харкова та науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів і працівників комунальних підприємств Харкова. Ще 1 млн. грн. буде витрачено найближчим часом для надання держпідтримки на будівництво доступного житла за схемою "50/50"», - сказав директор Харківського регіонального управління Держмолодьжитла.

За словами Олександра Вензеля, з початку 2017 року на реалізацію житлових програм, які реалізовує Держмолодьжитло, спрямовано вже вдвічі більше коштів ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, на реалізацію житлових програм вже надійшло 18,6 млн. грн. з бюджету міста Харкова та 6 млн. грн. - з бюджету Харківської області.