Приватбанк за сприяння ДІУ вийде на ринок іпотечного кредитування

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
diu

Державна іпотечна установа та Приватбанк підписали Меморандум про співпрацю у сфері іпотечного кредитування та лізингу житла. Метою підписаного документу є повернення Приватбанку за допомогою ДІУ на ринок іпотечного кредитування та запровадження в Україні механізму фінансового лізингу житлової нерухомості. Про це повідомила прес-служба ДІУ.

«Меморандумом передбачено координацію зусиль ДІУ та Приватбанку у забезпеченні житлом громадян України, в-першу чергу військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, поліцейських Національної Поліції України та громадян України - вимушених переселенців, які втратили житло внаслідок військових дій на Сході України, або внаслідок здійснення анексії Криму та міста Севастополь за допомоги Програм ДІУ з іпотечного кредитування або фінансового лізингу», - йдеться у повідомленні.

ДІУ та Приватбанк мають наміри здійснити адаптування своїх нормативно-технологічних рішень для досягнення вказаної мети та підтримувати одна одну при впровадженні передбачених заходів.

Про умови запланованих іпотечних механізмів, які будуть запроваджуватись, зокрема, про кредитні ставки майбутніх іпотечних кредитів не повідомляється.