Суд постановив знести ЖК «Villa Sofia» в передмісті Києва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри


Villa-Sofia

Окружний адміністративний суд міста Києва постановив знести житловий комплекс «Villa Sofia», який будується в селі Софіївська Борщагівка, розташованому у передмісті Києва. Про це повідомила прес-служба Держархбудінспекції.

«Окружний адміністративний суд міста Києва постановив знести незаконне будівництво в Києво-Святошинському районі на Київщині. Таким чином, служителі Феміди підтвердили законність дій Держархбудінспекції щодо замовника будівництва житлового комплексу в с. Софіївська Борщагівка», - йдеться у повідомленні ДАБІ.

У ДАБІ зазначають, що раніше під час позапланової перевірки об’єкту «Будівництво комплексу багатоквартирних будинків за адресою: Києво-Святошинський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Берегова, 3, 7-А» було встановлено, що земельна ділянка, на які ведуться будівельні роботи, не відведена під багатоквартирну забудову. Крім того, виявлено відсутність у замовника будь-яких документів дозвільного характеру, належним чином затвердженого проекту будівництва, а також – істотні порушення будівельних норм, державних стандартів і правил. Відповідно, житловий комплекс «Villa Sofia», який зводиться за цією адресою, було визнано самочинним будівництвом.

У ДАБІ вказують на те, що за результатами контрольно-інспекційних заходів посадовими особами Департаменту винесено приписи про усунення порушень вимог містобудівного законодавства та про зупинення виконання будівельних робіт. Втім, вже наступна перевірка щодо виконання приписів показала, що вимоги органу держархбудконтролю не виконуються, а будівельні роботи тривають.

«Наведені факти порушень законодавства в сфері містобудування стали підставою для звернення Департаменту ДАБІ в Київській області до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовною заявою щодо знесення незаконного будівництва», - повідомляють у ДАБІ.

Окрім іншого, в судовому порядку було встановлено, що будівництво зазначеного об’єкту порушує права та інтереси власників суміжних земельних ділянок, а також мешканців територіальної громади в цілому.

Заслухавши всі сторони конфлікту, суд ухвалив рішення на користь Державної архітектурно-будівельної інспекції України, підтвердивши правомірність вимог щодо знесення ЖК «Villa Sofia», як об’єкту самочинного будівництва в с. Софіївська Борщагівка.

declaraciya vityag