Суд заборонив «узаконення» прав на квартири у столичній новобудові з зайвими поверхами

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
nyg-val

У Києві апеляційний суд за позовом Київради прийняв рішення, яким не дозволив забудовнику ТОВ "Пателі Лізинг" узаконити права власності на окремі квартири у скандальному будинку на вулиці Нижній Вал, 27-29.

Про це на своїй сторінці facebook повідомила депутат Київської міської ради Ольга Балицька.

"Афера не пройшла: Київрада виграла апеляцію (одіозне рішення скасовано) і вступила третьою стороною в судових спорах", - наголосила депутат Київради.

Ольга Балицька нагадала, що забудовник об’єкту на вулиці Нижній Вал, 27-29 раніше почав "узаконювати" права власності на окремі квартири в даній недобудові через суд. На її думку, схема дуже сумнівна, зокрема, з юридичної точки зору, оскільки недобудова/приміщення стає "квартирою" лише після введення об’єкту в експлуатацію.

Нагадаємо, початково об’єкт на вулиці Нижній Вал, 27-29 мав бути лише 7-поверховим, проте в ході будівництва забудовник довів висотність будівлі до 14 поверхів. Втім, в лютому 2015 року Господарський суд міста Києва заборонив вводити будівлю в експлуатацію. А вже у червні 2016 року Вищий господарський суд зобов’язав забудовника демонтувати верхні поверхи будівлі. Тим не менш, у квітні цього року ТОВ "Пателі Лізинг" почав процес «узаконювання» прав на окремі квартири в новобудові через суд. Після  рішення апеляційного суду такої можливості в нього більше нема.