Визначено регіони – лідери будівництва першого півріччя

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
27

Державна служба статистики України оприлюднила дані про обсяги виконаних будівельних робіт за регіонами країни у першому півріччі 2017 року. Лідером, очікувано, став Київ, де за перших шість місяців року будівельних робіт виконано на загальну суму 9,42 млрд. грн. Друге місце посіла Харківська область, де у січні-червні було виконано робіт більше ніж на 3,77 млрд. грн. Третє місце дісталося Дніпропетровській області, де будівельники збудували на 3 млрд. 237 млн. грн. Дещо менші обсяги будівництва виявились у Одеській області, де було виконано робіт на 3 млрд. 170 млн. грн.

Достатньо високі показники будівництва демонструє і Полтавська область, в якій у першому півріччі збудовано на 2 млрд. 476 млн. грн.

Аутсайдером з виконання будівельних робіт за шість місяців цього року виявилася Луганська область. Тут будівельниками виконано робіт усього на 225,1 млн. грн. При цьому в сусідній Донецькій області, частина якої також окупована та знаходиться поза контролем української державної влади, за півроку збудовано більш ніж на 1 млрд. грн. Тим дивнішими виглядають невеликі обсяги будівництва у Закарпатській та Чернігівській областях. В кожній з цих областей за півроку збудовано на  280 млн. грн.