Статус тих хто потребує поліпшення житлових умов перевірятимуть

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
IMG_0737

Громадян, які потребують поліпшення житлових умов, будуть перевіряти на наявність житла. Така пропозиція міститься в положеннях законопроекту № 6724 «Про внесення змін до статті 40 Житлового кодексу Української РСР», який був підготовлений Мінрегіоном і вже зареєстрований у Верховній Раді України.
Законопроектом пропонується, що якщо перевірка встановить відсутність підстав для перебування громадян на обліку як нужденних, то вони будуть з нього зняті.

«Зняття з обліку потребуючих поліпшення житлових умов провадиться органами, які винесли або затвердили рішення про взяття громадянина на облік, на підставі інформації, що підтверджує настання передбачених статтею 40 Кодексу випадків для зняття з обліку, шляхом отримання інформації з інформаційних систем або баз даних інших субʼєктів надання інформаційних послуг, підприємств, установ або організацій, що належать до сфери їх управління, або через систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів, шляхом запитів до відповідних органів, та до громадян, які перебувають на обліку потребуючих поліпшення житлових умов, з запитом про надання підтверджуючих документів», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Таким чином, норми законопроекту передбачають, що, зокрема, виконкоми органів місцевого самоврядування будуть перевіряти інформаційні системи на наявність відомостей, що стали підставою для постановки громадян на відповідний облік.

Якщо в інформаційних системах таких відомостей не виявиться, виконкоми будуть запитувати їх безпосередньо у громадян. В результаті отриманих відомостей, будуть вноситися правки до Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.