Столичного нотаріуса судитимуть за незаконну зміну власника квартир

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
зкщлгкфегк

Київська прокуратура Шевченківського району спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно приватного нотаріуса, який ще в грудні 2015 року незаконно перереєстрував право власності на квартири у центрі Києва. Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

У прокуратурі зазначають, що квартири, щодо яких приватний нотаріус здійснив незаконні дії, розташовані на вул. Богдана Хмельницького і мають загальну вартість понад 62 млн гривень.

«У грудні 2015 року приватний нотаріус з метою отримання неправомірної вигоди для інших осіб, зловживаючи своїми повноваженнями нотаріуса, не маючи необхідних та достатніх для вчинення нотаріальної дії документів, вчинив реєстраційні дії, внаслідок яких право власності на об’єкти нерухомого майна протиправно перейшло від однієї юридичної особи до іншої», - йдеться у повідомленні прес-служби.

Крім того у прокуратурі вказують на те, що нотаріус надавав поради та вказівки щодо вчинення шахрайських дій третім особам та переховував засоби вчинення злочину, чим сприяв заволодінню вказаним вище нерухомим майном.

Правопорушнику інкримінують пособництво у шахрайстві та зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги. За це йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.