Вторинне житло дешевшає в усіх регіонах України

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
padinnya

Ціни на вторинному житловому ринку з липня минулого року по липень 2017 року знизилися в усіх регіонах України. Такі дані оприлюднив Інформаційно аналітичний центр компанії «Олімп Консалтинг».

Найбільше зниження вартості житла, за даними «Олімп Консалтинг», відбулося у Дніпрі та Вінниці. Тут за дванадцять місяців вторинне житло подешевшало на 10,2% та 10,1% відповідно.

Велике зниження цін на вторинному ринку житла за рік зареєстровано у Кропивницькому – на 9,8%, в Одесі – на 9,7% та Запоріжжі – на 9,1%. Також значно знизилися ціни на «вторинці» у Сумах – 8,8% та Харкові – 8,3%.

Однаково високі темпи знецінення вторинного житла зафіксовано у Тернополі, Чернігові та Хмельницькому. В цих містах житло, що було у використанні за 12 місяців знецінилося на 8,5%.

Найменше падіння цін зачепило Львів. Тут за дванадцять місяців вторинне житло подешевшало лише на 6,6%. Схожі темпи зафіксовані лише в Житомирі, де за цей же період подібне житло подешевшало на 6,9%.

У таких містах як Івано-Франківськ, Луцьк, Миколаїв, Полтава, Рівне, Ужгород, а також Херсон, Чернівці, та Черкаси зниження цін коливалось у діапазоні  7,4% – 7,9%.

У Києві зниження цін у вказаному періоді було відзначено на рівні 7%.