Понад 2600 будівельних об'єктів введено в експлуатацію онлайн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Гройсман

В Україні вже понад 2600 будівельних об'єктів введено в експлуатацію онлайн за допомогою електронних сервісів без жодних відвідин органів влади. Про це на своїй офіційній сторінці Facebook написав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Сьогодні хочу звернути увагу бізнесу та громадян на електронні послуги в містобудівній сфері - 80% усього будівництва в Україні можна починати вводити в експлуатацію онлайн. І цими можливостями вже скористалися при будівництві понад 2600 об'єктів», - зазначив голова Уряду.

Володимир Гройсман зауважив, що Уряд веде постійну роботу над запровадженням зручних, швидких та не корупційних електронних послуг. Український Уряд визначив понад 100 пріоритетних адміністративних послуг, які мають надаватися онлайн.

«Електронні послуги стосуються найбільш популярних об'єктів (категорії CC1): приватна забудова, малоквартирні будинки, адміністративно-побутові будівлі малого та середнього бізнесу. До кінця року плануємо запровадити е-послуги для решти об'єктів нерухомості», - наголосив Прем'єр-міністр.

Володимир Гройсман вказав, що наразі онлайн можна надавати такі документи: декларація про готовність до експлуатації та внесення змін; повідомлення про початок будівельних робіт та внесення змін; повідомлення про початок виконання підготовчих робіт; ліцензія на впровадження господарської діяльності з будівництва та внесення змін.