З початку року українські будівельники збудували на 44,2 млрд. грн.

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
panelki

Будівельні підприємства України протягом січня-липня 2017 року збільшили обсяги робіт порівняно з аналогічним періодом минулого року на 24,2% та досягли рівня 44,2 млрд. гривень. Про це свідчать дані, оприлюднені Державною службою статистики України.

За даними Держстату, обсяги робіт із зведення будівель з початку року збільшилися на 20% і досягли рівня 23,2 млрд. гривень. Зокрема, роботи з будівництва житлових будинків збільшилися на 15,3%, до 11,9 млрд. гривень, а з будівництва нежитлових будівель – на 25,7%, до 11,3 млрд. гривень.

Роботи з будівництва інженерних споруд у вказаному періоді також збільшились, на 29,5% – до рівня 20,96 млрд. гривень.

Роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння у січні-липні цього року склали 77,8% від загального обсягу, роботи з капітального ремонту – 12,3%, а з поточного ремонту – 9,9%.

У Держстаті зауважили, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території АР Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Як раніше повідомляв портал «МЕтри», у 2017 році експерти будівельного ринку прогнозують щонайменше декілька місяців стабільного зростання обсягів будівництва.