Напередодні нового навчального року в столиці підскочили ціни на орендне житло

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
img (42)

Ціни на орендоване житло у Києві напередодні нового навчального сезону зросли відразу на 30-40%. Про це повідомляє портал olx.ua.

За даними olx.ua, до кінця літа вартість оренди «одиничок» у столиці місцями зросла на цілих 30%.

Якщо бюджет обмежений, то найбільш правильним рішенням буде зняти кімнату. У цьому сегменті стрибок цін виявився найменшим – плюс 6% порівняно з початком 2017 року.

Найбільш бюджетні варіанти, до 2,5 тис. грн, можна знайти в Солом’янському (2 495 грн), Святошинському (2 473 грн) та Деснянському (2 389 грн) районах. А от бажаючим оселитися в престижних районах столиці доведеться викласти більше трьох тисяч: наприклад, кімната на Печерську обійдеться в середньому в 3 693 грн.

Зростання цін на оренду цілих квартир виявилося більш значним. Однокімнатні квартири додали в середньому 23%, двокімнатні — 34%. Трикімнатні квартири зараз здають на 38% дорожче, ніж в січні.

orenda

Залежно від фінансових можливостей, можна знайти варіанти в різних районах столиці. Наприклад, квартири з найбільш доступною орендною платою зустрічаються в Деснянському (5 845 грн), Святошинському (6 810 грн) і Дніпровському (7 493 грн) районах. Найдорожчі квартири - в Печерському (13 046 грн).

При цьому, аналітики olx.ua вказують на те, що ціна орендованої квартири в значній мірі залежить від її певних параметрів.

«У виборі квартир можна отримати дуже різний результат залежно від параметрів пошуку. Наприклад, за 13 тисяч можна зняти «однушку» на Печерську або двокімнатну майже у всіх інших районах, крім Голосіївському та Шевченківського. А в Святошинському або Деснянському районах за ті ж гроші можна знайти і трикімнатну квартиру», - відзначають аналітики olx.ua.