У Києві 92% покупців запитують первинне житло до 30 тисяч доларів США

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
panelki

Наприкінці першого півріччя 2017 року кількість запитів на найбільш дешевий сегмент житла - до $ 30 тис. - значно збільшилася і досягла 92% від загальної кількості запитів на купівлю первинного житла. Про це повідомила консалтингова компанія City Development Solutions.

Аналітики компанії вказують на те, що в порівнянні з першим півріччям 2016 року спостерігається зміщення запитів покупців в більш низькі бюджети придбання квартири. В City Development Solutions дану тенденцію пояснюють високими темпами зменшення накопичень населення, що відбивається у запитуваних бюджетах на покупку квартир.

«Основний попит в першому півріччі 2017 року концентрувався на сегменті бюджетного житла. За підсумками півріччя, на бюджетне житло доводиться до 84% угод, з яких 55% належать до економкласу, а 29% - до комфорт-класу. Попит на житло бізнес-класу в загальній структурі склав 15%, а попит на житло преміум-класу - менше 1% в загальній структурі операцій», - відзначають аналітики City Development Solutions.