Третина домогосподарств в ЄС складаються з однієї людини

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Single-person-households-2016

У 2016 році в країнах ЄС налічувалося 220 мільйонів домашніх господарств, третина з яких – це одноосібні домогосподарства. Про це йдеться у повідомленні статистичного управління Європейського Союзу (Євростату).

За даними Євростату, найпоширеніший тип домогосподарства торік складався з однієї особи (33% від загальної кількості домогосподарств), за якими слідують домогосподарства, що складаються з пар без дітей (25%) та парами з дітьми (20%). Ще 4% домогосподарств складалися з одиноких дорослих людей з дітьми. Решта 18% складалися з інших типів домогосподарств з дітьми або без них.

Показово, що в Швеції більше половини домогосподарств (52%) були одноосібними домогосподарствами, тоді як на Мальті (20%) це було п'яте місце. Найбільша частка домогосподарств у складі пари без дітей у Фінляндії (32%). Ірландія (28%) мала найбільшу частку у парі з дітьми. Литва мала найнижчу частку домогосподарств, що складаються з пар з дітьми (17%) та парами без дітей (14%).

Данія (9%) зафіксувала найбільшу частку домогосподарств, що складаються з одиноких дорослих жителів з дітьми, тоді як Греція, Хорватія та Фінляндія (всього 2%) мали найнижчий показник.