В Україні спостерігається недостатній рівень будівництва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Saliy2

В Україні спостерігається недостатній рівень обсягів будівництва. Впевненість у цьому висловив Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Іван Салій під час зустрічі представників будівельного бізнесу Вінниччини з провідними українськими виробниками будівельних матеріалів.

«Другий рік поспіль в Україні спостерігається приріст обсягів будівельних робіт. Але він все одно є недостатнім, якщо порівнювати його з іншими країнами», - наголосив Іван Салій.

В середньому по України наразі будується 0,21 кв. м. житла на одного мешканця. Це недостатній рівень, оскільки, на думку експерта, на одного жителя країни в рік необхідно будувати близько 1 кв. м. житла.

Крім того, Президент Спілки виробників будматеріалів звернув увагу на те, що загальний обсяг будівельних робіт в Україні у минулому році склав близько 2,5 млрд. євро. У той час як у Словаччині цей показник склав 7 млрд. євро, у Чехії - 17 млрд. євро, а у Польщі - 48 млрд. євро. Ще більший рівень цього показника зафіксовано у країнах Західної Європи: у Франції – 165 млрд. євро, у Великій Британії – 175 млрд. євро, а у Німеччині - 310 млрд. євро.