Лев Парцхаладзе: попит на нерухомість допоможуть активізувати муніципальне орендне житло, лізинг та іпотека

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
IMG_0329

Попит на нерухомість, який помітно впав порівняно з 2014 роком, допоможуть активізувати, зокрема, запровадження муніципального орендного житла, можливість придбання квартир у лізинг та іпотечне кредитування. Про це 21 вересня під час прес-конференції повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Якщо порівнювати попит з тим, який був до 2014 року, то звичайно ж він знизився. Це пов'язано з тим, що у людей реально не вистачає коштів для придбання житла. Будівельні компанії можуть надавати тільки коротку розстрочку, максимум до 5 років, але у такому разі середній платіж для однієї сім'ї становитиме близько 1-2 тисяч доларів на місяць. Тому, щоб попит на купівлю нерухомості активізувався, потрібно, аби державні житлові програми та іпотечне кредитування реально запрацювали», - сказав він.

Мова йде про модернізацію державних житлових програм, а також про введення муніципального орендного житла і можливості придбання квартир у лізинг. «Це може стати колосальним позитивним кроком у вирішенні квартирного питання для багатьох українців, так як на умовах лізингу більша кількість громадян зможуть придбати власне житло. Уряд вже схвалив цю можливість. Впровадженням нових програм фінансового лізингу буде займатися Державна іпотечна установа. Зі свого боку Мінрегіон готовий допомагати», - підкреслив він.