Ціни на столичне вторинне житло восени прискорять падіння

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
bagatopoverhivka

В осінні місяці на вторинному ринку нерухомості Києва очікується прискорене падіння цін. Такий прогноз оприлюднила консалтингова компанія SV Development.

В SV Development звертають увагу на те, що ціни на квартири в Києві, незважаючи на короткострокове зміцнення курсу національної валюти, продовжили зниження. Так, за підсумками серпня медіанна ціна пропозиції на вторинному ринку в доларовому еквіваленті знизилася на 0,2% - до $1091 за кв. м.

Ціни на найбільш ліквідні однокімнатні квартири, які зазвичай в першу чергу реагують на зміни кон'юнктури ринку, показали більш істотну корекцію - зниження на 1,7%. Двокімнатні і трикімнатні квартири подешевшали на 0,1%.

Також, як і в попередні періоди в серпні найвищим залишався попит на житло в найнижчій ціновій категорії (до $ 30 000) - 53% від загальної кількості запитів.

У консалтинговій компанії вважають, що тенденція здешевлення житла в осінній період в Києві не просто збережеться, а й посилиться.

«В осінні місяці аналітики прогнозують прискорення падіння цін на ринку вторинної нерухомості. Воно буде пов'язане із зростанням інфляції і черговим підвищенням вартості комунальних послуг», - відзначають в SV Development.