Визначено регіони – лідери будівельного зростання

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Parchaladze3

За підсумками січня-серпня 2017 року лідерами зростання виконаних будівельних робіт є Житомирська, Кіровоградська, Запорізька, Одеська та Київська області. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

«Будівельна галузь продовжує стабільно зростати. І дуже добре, що позитивна тенденція спостерігається не стільки у столиці, як усі звикли, а в інших регіонах України. За даними Державної служби статистики за підсумками січня-серпня цього року підприємства вже виконали будівельні роботи на суму 53,5 млрд. грн. Об’єми будівництва зросли більш ніж на чверть у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Лідерами є Житомирська, Кіровоградська, Запорізька, Одеська та Київська області», — сказав він.

Індекс будівельних робіт у Житомирській області склав 167%, Кіровоградській — 165%, Запорізькій — 141%, Одеській — 135%, Київській — 134%.

Також за даними Держстату значне зростаня індексу будівельних робіт зафіксоване у Києві – майже 134%, Полтавській області – 132% та Харківській – 130%.

Тільки Луганська та Чернівецька області знизили темпи будівництва в порівнянні з аналогічним періодом минулого року — індекси будівельної продукції склали 79% та 95% відповідно.

По Україні за січень-серпень 2017 року по відношенню до аналогічного періоду 2016 року індекс будівельної продукції склав 125,4%.