Столичні ТРЦ наразі є слабо ліквідним активом

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Respublika

Торгово-розважальні центри в столиці в даний час можна розцінювати як активи, що мають слабку ліквідність. Такий висновок можна зробити з повідомлення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, згідно з яким один з найдорожчих лотів цієї установи - права вимоги за кредитами ПАТ КБ «Надра», в забезпечення за якими передано найбільший в Україні недобудований торгово-розважальний центр «Республіка» виставлений на повторні торги.

На цей раз стартова ціна реалізації - 1 млрд. 570 млн. грн., Що в 1,6 рази нижче за стартову ціну перших безрезультатних торгів в червні.

У фонді зазначили, що на торги одним лотом виставляються права вимоги за двома кредитами загальною заборгованістю 2,59 млрд. грн. При цьому компанії-позичальники ведуть господарську діяльність у сферах «будівництво» та «надання в оренду та експлуатація власного або орендованого нерухомого майна».

У недобудованому торгово-розважальному комплексі, який є забезпеченням за кредитами, заплановано розміщення 450 магазинів, зони розваг площею 22 тис. квадратних метрів і паркінгу на 4 тис. авто.

Аукціон відбудеться 5 жовтня в системі «ProZorro.Продажі».