З початку року українці сплатили 335 млн. грн. податку на нерухомість

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
fiskalna-slughba

З початку 2017 року українці перерахували до місцевих бюджетів 335 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Про це повідомив Директор Департаменту податків і зборів з фізичних осіб Павло Дроняк.

Як зазначив Павло Дроняк, зібрана сума податку в 2,1 рази перевищує суму, зібрану за аналогічний період минулого року. Тоді до місцевих бюджетів було перераховано 157 млн. грн. податку.

За словами очільника Департаменту податків і зборів з фізосіб, збільшення надходжень з податку на нерухоме майно відбулось, зокрема, внаслідок зростання мінімальної заробітної плати.

«Також збільшенню надходжень сприяло розширення переліку даних, необхідних для розрахунку податку, що надаються до ДФС органами державної реєстрації прав на нерухоме майно (з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно) та платниками податків (на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема, документів на право власності)», – зазначив Павло Дроняк.

У Державній фіскальній службі зазначають, що найбільші надходження  у поточному році податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зафіксовано в Одеській, Харківській, Львівській, Київській, Дніпропетровській областях та м. Києві.