З початку року обсяги будівництва зросли майже на чверть

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Протягом перших трьох кварталів 2017 року українські підприємства виконали будівельні роботи на суму 63,5 млрд. грн., що на 23,8% більше аналогічного періоду 2016 р. Про це повідомила Державна служба статистики.

При цьому, у Держстаті нагадують, що у минулому році за це же період у порівняні до аналогічного періоду попереднього року було зафіксовано зростання будівництва на 17,3%.

Обсяги робіт із зведення будівель у січні–вересні цього року збільшилися на 19,7%, і досягли рівня 32,57 мільярда гривень. Зокрема, роботи з будівництва житлових будинків збільшилися на 13%, до 15,90 мільярда гривень, а з будівництва нежитлових будівель – на 27,2%, до 16,67 мільярда гривень.

Роботи з будівництва інженерних споруд у вказаному періоді збільшилися на 28,6%, та досягли рівня 30,90 мільярда гривень.

Відповідно до інформації Держстату, роботи з нового будівництва, реконструкції та технічного переозброєння у вказаному періоді становили 76,0% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти – 13,9% та 10,1% відповідно.

Як зауважує Держстат, дані наведені без урахування тимчасово окупованої території АР Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.