Ділова впевненість українських будівельників падає (інфографіка)

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
monolitne

Ділова впевненість українських будівельників у четвертому кварталі в порівняні з попереднім кварталом знизилася. Про це свідчать дані, оприлюднені Державною службою статистики України.

Як зазначають у Держстаті, у четвертому кварталі 2017 року індикатор ділової впевненості в будівництві становить -25%, у той час як у третьому кварталі він дорівнював -24%.

1

При цьому Держстат звертає увагу на те, що у середовищі будівельників оцінка поточного обсягу замовлень хоча і знаходиться на досить низькому рівні (-42%), це все-одно дещо вище ніж в попередньому кварталі. Тоді оцінка поточного обсягу замовлень становила -45%.

2

Очікування щодо змін кількості працівників у жовтні-грудні погіршилися. Наразі цей показник знаходиться на рівні -7%, у той час як у липні-вересні цей показник дорівнював лише -2%.

3

При цьому, Держстат вказує на досить стабільну ситуацію із рівнем забезпечення будівельників замовленнями. У четвертому кварталі забезпеченість замовленнями на будівельні роботи, так само як в третьому та другому кварталах, становить у середньому 5 місяців.

4