Залучати зовнішні запозичення на житлові програми для ДІУ буде китайська корпорація

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DIU

Державна іпотечна установа оголосила результат відкритого конкурсу по залученню зовнішніх запозичень для фінансування інвестиційного проекту «Забезпечення житлом на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу». Переможцем стала Китайська Національна Корпорація Генеральних Підрядів (CHINA NATIONAL COMPLETE ENGINEERING CORPORATION).

«За результатами відкритого конкурсу із залучення зовнішніх запозичень для фінансування реалізації Інвестиційного проекту «Забезпечення житлом на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу» переможцем визначено Китайську Національну Корпорацію Генеральних Підрядів (CHINA NATIONAL COMPLETE ENGINEERING CORPORATION), результати затверджені протоколом Конкурсної комісії №2 від 13 листопада 2017 року. Конкурс вважається таким, що відбувся», - йдеться у офіційному повідомленні ДІУ.

Як раніше зазначали у ДІУ, сума очікуваних запозичень 500 млн. доларів США, строк залучення 15 років. Ці кредитні кошти будуть забезпечені державною гарантією, яка передбачена в Державному бюджеті на 2017 рік.

Вказаним інвестиційним проектом передбачено фінансування будівництва 1,4 млн. кв. м. житла у загальній сумі 20,7 млрд. гривень (з урахуванням коштів реінвестування Проекту) та забезпечення придбаними квартирами 30,6 тис. українських сімей на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу (без авансового внеску) за ставкою 15,3% річних.

У ДІУ звертають увагу на переваги фінансового лізингу перед іпотечним кредитуванням. Вони полягають у тому, що громадянин має можливість проживання в квартирі відразу після укладання лізингової угоди з ДІУ та отримання ордеру на вселення без наявності першого внеску за житло. Також лізинг забезпечує захист кредитора (лізингодавця), а житло передається у власність клієнта після повної сплати лізингових платежів.