Житло в Греції виявилось одним з найбільш дешевих в ЄС

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Greece

У Греції за € 200 000 можна придбати квартиру з трьома спальнями площею близько 120 кв.м. Такі дані оприлюднила Консалтингова компанія SV Development з посиланням на статистичний портал Statista. Аналітики оцінили 17 європейських країн за розміром нерухомості, яку можна купити за € 200 000. Греція в цьому рейтингу посіла п'яте місце. Країною з найдешевшим житлом виявилася Росія. Великобританія, навпаки, виявилася в кінці списку.

За оцінками ріелторів, середня вартість квартир в Греції становить зараз € 1650 за кв.м. До початку світової фінансової кризи в 2008 році цей показник дорівнював € 2500 за «квадрат». У той час було великою удачею знайти за € 200 000 апартаменти в новобудові площею 80 кв.м.
До речі, квартири площею близько 80 кв. м в Греції зараз користуються великим попитом, оскільки покупці зменшили свої запити через фінансову кризу і недоступності банківського фінансування. Крім того, на тих, хто підшукує собі нерухомість, негативно вплинули введені в останні роки нові податки. Податок на нерухомість (ENFIA) вираховувався залежно від площі об'єкта. Чим вона більше, тим вищий податок. Зараз на зміну ENFIA прийшов новий збір.