У Києві затримали аферистів за продаж чужих квартир

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
if[hf]2

У Києві затримали зловмисників, які за підробленими документами незаконно втручалися в державний реєстр, знімали накладені арешти на квартири, які пізніше перепродували. Доведено 35 фактів оборудок цих шахраїв з нерухомим майном. Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Згідно з повідомленням, головним фігурантом справи є 38-річний киянин, який притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані з шахрайствами у сфері нерухомого майна. Влітку цього року Шевченківським районним судом столиці йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді арешту з правом внесення застави. Сплативши більше одного мільйона гривень застави, правопорушник опинився на свободі та знову взявся за старі афери.

Його 42-річний співучасник - уродженець Луганщини. Він виконував роль власників нерухомості, яку продавав за підробленими документами.

Зловмисники знову намагалися продати чужі квадратні метри добросовісним покупцям, але були затримані.

«Встановлено, що фігуранти незаконно втрутилися у державний реєстр нерухомого майна, після чого зняли арешти з двох квартир, розташованих на вулиці Здолбунівській та Героїв Дніпра. Шахраї планували продати це житло та заволодіти коштами в особливо великих розмірах. На місці затримання у підозрюваних вилучили телефони, гроші, ключі від квартир та підроблені документи на об'єкти нерухомості, - зазначив Начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко.

Наразі триває слідство для документування злочинних дій вказаних осіб та проводиться перевірка їх причетності до вчинення аналогічних злочинів.