Зареєструвати юрособу в житловій квартирі стане нереально

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
img (42)

У бажаючих зареєструвати юридичну особу в квартирі можуть виникнути складності. Відповідно до законопроекту "Про внесення змін до Цивільного кодексу України (щодо уточнення меж використання житла)" від 19 серпня 2016 року №5035, власникам житла заборонять відкривати офіси в квартирах і будинках.

Зареєструвати юрособу в житловому приміщенні можна буде тільки після переведення його у нежитлове.

Відповідне доповнення пропонується внести в ч. 1 ст. 383 Цивільного кодексу України, що забороняє власнику житлового будинку або квартири використовувати приміщення для промислового виробництва.

Необхідність нововведення пояснюють тим, що в Україні почастішали випадки, коли в житлових приміщеннях працюють підприємства і організації, які не використовуються для промислового виробництва тільки у вузькому сенсі цього поняття.

"Такі поодинокі випадки призводять до порушень прав власників інших квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку і порушують санітарно-технічні вимоги та правила експлуатації будинку", - йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.

Яким чином діяльність установ і організацій в житловій квартирі порушує, наприклад, права власників інших нежитлових приміщень ані в законопроекті, ані в пояснювальній записці мова не йде.