Уряд продовжив дію державної програми забезпечення молоді житлом до 2020 року

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
uriad

Кабінет міністрів України продовжив дію державної програми забезпечення молоді житлом до 2020 року. Текст відповідної постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 р. №967» оприлюднено на Урядовому порталі.

«Враховуючи важливість питання соціального захисту та підтримки молоді в Україні, у зв’язку з тим, що дія державної програми забезпечення молоді житлом завершується у 2017 році, урядом прийнято рішення про продовження дії цієї програми до 2020 року», - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Програма передбачає фінансування механізму пільгового кредитування молоді на придбання житла, а також погашення зобов’язань за раніше укладеними договорами часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків.

Серед джерел фінансування програми: кошти спеціального фонду державного бюджету, кошти місцевих бюджетів, а також залучені ресурси.  На даний час діє 70 місцевих програм забезпечення молоді житлом. Реалізація Державної програми передбачає співфінансування за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Успішна реалізація програми дозволить вирішити житлове питання понад 5 тисяч молодих сімей.