Близько 70% українського ринку оренди житла знаходиться в тіні

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Zubko

Наразі близько 70% ринку орендного житла в Україні знаходиться в тіні. Про це повідомила прес-служба Мінрегіону з посиланням на Віце-прем’єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

«Зараз приблизно 70% ринку оренди житла в Україні знаходиться в тіні. Готуємо закон, який дозволить виписати правила в цій сфері: що таке орендоване житло, яким чином люди мають туди вселятися, отримувати прописку, яким чином вони мають виселятися, якщо не виконують умови договору», — зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр впевнений, що врегулювання питання орендного житла є важливим завданням. Він зауважив, що оренда житла мала би зараховуватися у витрати підприємства.

«Тобто банк, підприємство, будь-яка установа могли б витрачати частину коштів на погашення оренди житла своїм службовцям. Це не потребує придбання службових квартир та їх утримання. Цей варіант можливий для Нацполіції та ЗСУ. Інвестори вкладатимуть кошти в будівництво житла не на продаж, а для оренди. Це дає можливість побудувати нерухомість й отримувати з неї легальний дохід», — сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.