До комунальної власності столиці повернули ще одну будівлю

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura-kyiv

До комунальної власності столиці повернули приміщення лабораторного корпусу площею понад 4 тис. кв. м. та вартістю 62 млн. гривень, розташованого на вул. Естонській у Шевченківському районі Києва. Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«У 2003 році між приватною структурою та Київською міською санітарно-епідеміологічною станцією було укладено договір про пайове інвестування будівництва нового об’єкту, а саме лабораторного комплексу. Однак, всупереч умов договору, за яким комплекс мав перейти до комунальної власності, товариство в межах процедури банкрутства подало до суду клопотання про визнання за ним права власності на це майно», - йдеться у повідомленні.

Столична прокуратура оскаржила вказані незаконні дії товариства у судовому порядку. За результатом тривалого розгляду справи судами різних інстанцій прокуратура Києва домоглася визнання права власності на лабораторний корпус за територіальною громадою.

На сьогодні вказане рішення реально виконано - до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис щодо права власності столичної громади на вказані приміщення.

Як раніше повідомляв портал нерухомості «МЕтри», У Києві Солом’янський районний суд повернув з незаконного володіння у комунальну власність приміщення площею майже 300 кв. м. та вартістю понад 8 млн. гривень, що розташовані в житловому будинку на вул. Волинській у Солом’янському районі столиці.