Військовослужбовцям-контрактникам компенсуватимуть витрати на оренду житла

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
ВерховнаРада

Верховна Рада України прийняла Закон щодо виплати компенсацій за оренду житла для військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу за контрактом у разі відсутності можливості їх розміщення в спеціальних казармах чи сімейних гуртожитках.

«Метою прийняття акта є запровадження виплати компенсації за піднайом (найом) жилого приміщення для військовослужбовців рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом (у разі відсутності можливості їх розміщення в спеціально пристосованих казармах або у сімейних гуртожитках)», - зазначив у пояснювальній записці до закону Міністр оборони України Степан Полторак.

Законодавчим актом передбачено, що якщо військовослужбовцю-контрактнику не можуть надати службове житло, військова частина зобов'язана орендувати для нього житло або ж, за бажанням військовослужбовця, виплачувати йому компенсацію за оренду.

Як наголосив Міністр оборони, для реалізації документа необхідно орієнтовно 786 млн. 700 тис. грн. щорічно. Фінансуватися витрати будуть за рахунок бюджетної програми на утримання органів виконавчої влади.

Фінансування таких витрат здійснюватиметься за рахунок коштів Держбюджету України, які передбачаються для утримання органів виконавчої влади.