Цього року гривневі ціни на первинному ринку Києва зростуть максимум на 10%

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пропозиція нових квартир, яка в 2017 році в Києві продовжувала зростати рекордними темпами, буде збільшуватися і в 2018 році. При цьому, попит на таке житло може знизитися, а ціни на нього, якщо і зростуть, то в межах 10%. Такий прогноз оприлюднила консалтингова компанія City Development Solutions.

Як відзначають аналітики компанії, в 2017 році пропозиція на первинному ринку столиці продовжувала зростати рекордними темпами - продажі відкрилися в 59 нових житлових проектах, 45 вже споруджуваних об'єктів вивели в продажу нові черги своїх комплексів. Цього року основним джерелом поповнення ринку новими житловими об'єктами швидше за все стануть нові черги житлових комплексів, які вже існують.

При цьому, як вважають в City Development Solutions, попит на нові квартири в 2018 році з великою часткою ймовірності може знизитися.

«При відсутності значних валютних коливань, попит на новобудови залишиться на рівні 2017 року, хоча, є висока ймовірність переорієнтації частини покупців на вторинний ринок, де пропонуються інвестиційні квартири в нових будинках, введених в експлуатацію», - йдеться в аналітичному огляді компанії.

Гривневі ціни в 2018 році найімовірніше будуть мати різноспрямовану динаміку в залежності від класу і району розташування житлового комплексу. Загальне зростання не перевищить 10%.