Суд скасував план забудови Рибальського острова

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Окружний-суд-Києва

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправним та скасував рішення Київської міської ради «Про затвердження детального плану території у межах вулиць Електриків, Набережно-Рибальської дороги у Подільському районі м.Києва».

Таке рішення було прийняте за позовом народного депутата України Юрія Левченка до Київської міської ради. Третьою особою у даній справі виступило Товариство з обмеженою відповідальністю «Ріверсайд Девелопмент ЛТД».

Суддя Київського Окружного адмінсуду Володимир Келеберда зазначив, що детальний план території в межах вулиць Електриків, Набережно-Рибальської дороги у Подільському районі столиці, затверджений оскаржуваним рішенням, суперечить нормам Генерального плану міста Києва на період до 2020 року, а також порушує положення Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

«Відбувалося громадське обговорення тільки окремих проектних рішень детального плану території, а не проекту детального плану території як цілісного містобудівного документу, адже проекту детального плану території на вул. Електриків взагалі не було оприлюднено і він не виносився на громадське обговорення. Отже, детальний план території був затверджений з порушенням чинного законодавства, а саме без проведення громадських слухань щодо проекту даної документації. Варто зазначити, що затвердження на місцевому рівні містобудівної документації, без проведення громадських слухань щодо проектів такої документації забороняється», - йдеться в рішенні суду.

Суддя Володимир Келеберда наголосив, що суд ухвалюючи дане рішення,  намагався відновити права не лише позивача, але й  територіальної громади міста вцілому, а також з урахуванням прав громадян – інвесторів забудови Рибальського острову.

Згідно з Генеральним планом міста Києва до 2020 року, затвердженим рішенням Київської міської ради, зазначені в проекті детального плану земельні ділянки за функціональним призначенням відносяться до промислової та малоповерхової житлової забудови. Оспорюваним детальним планом території визначена проектна пропозиція по зміні функціонального призначення положень генерального плану населеного пункту з виробничої на житлову багатоповерхову.