Кияни зможуть контролювати оренду комунальної нерухомості столиці онлайн

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
orenda-online

Київська міська рада вирішила запровадити програмний комплекс “VlasCom”, який забезпечить переведення в онлайн-формат взаємодії місцевої влади і орендарів нерухомого майна (крім земельних ділянок). Про це повідомила прес-служба Київської міської ради.

Як зазначають у Київраді, система “VlasCom” допоможе автоматизувати роботу постійної комісії Київради з питань власності. Зокрема, за допомогою “VlasCom” в онлайн-режимі можна буде зазначати результати розгляду орендних питань.

«Буде формуватися база даних усіх орендних договорів, укладених, продовжених або змінених рішеннями постійної комісії Київради з питань  власності. Таким чином, можна буде отримати вільний і цілодобовий доступ до бази даних договорів оренди нерухомого майна столиці. Окрім того, доступними будуть усі питання порядку денного, які стосуються оренди і розглядаються на профільній комісії», - йдеться у повідомлені.

Також “VlasCom” дасть можливість громаді міста здійснювати контроль і аудит за процесами управління майном у столиці.

«Аудитором може стати кожен киянин. Кожен зможе досліджувати, аналізувати і робити висновки — доступ до ресурсів системи (крім персональних та контактних даних орендарів) буде публічним», - пояснив ініціатор відповідного рішення, депутат Київради Леонід Антонєнко.

Програмний комплекс VlasCom також містить інші модулі, які згодом дозволять автоматизувати основні процеси у сфері оренди:

- «Перелік вільних для оренди приміщень»;

- «Перелік приміщень, відносно яких вивчається попит»;

- «Перелік приміщень, відносно яких проводяться орендні аукціони».

У перспективі система “VlasCom” надасть можливість стежити за динамікою розірвань договорів, вартістю оренди, а також надаватиме дані про затребуваність нерухомості в столиці.