Вторинне житло Києва: падіння триває

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
kyiv-me3.com.ua

Житло на вторинному ринку Києва продовжує невпинно знецінюватись. У лютому 2018 року ціни на вторинне житло столиці знизилися на 0,7%. З лютого минулого року падіння склало 9,2%. Про це свідчать дані, оприлюднені Інформаційно-аналітичним центром Компанії «Олімп Консалтинг».

За інформацією компанії, середня вартість квадратного метру житлової нерухомості в столиці опустилася нижче психологічної межі у тисячу доларів США і за підсумками лютого цього року склала 997 $ за кв. м.

Вище вказаної психологічної межі ціни залишаються лише у Печерському районі, де квадратний метр вторинного житла оцінюється у середньому  в 1696 $ за кв. м. А також у Шевченківському, з цінами на житло такого ж класу 1057 $ за кв. м.

При цьому, на лівобережній частині міста ціна квадратного метра в середньому складає навіть менше 900 дол. Так, у Деснянському районі вторинне житло коштує близько 796 $ за квадратний метр, у Дніпровському – 860 $, а у Дарницькому - 865 $.

У правобережній частині Києва ціна квадратного метру оцінюється дещо вище. Так, вторинне житло у Святошинському районі в середньому оцінюється у 867 $ за кв. метр, у Солом’янському - 913 $ за кв. м., а у Подільському – 964 $ за кв. м. У Оболонському районі вторинне житло коштує 983 $ за кв. метр, а в Голосіївському - 971$.

У «Олімп Консалтинг» зазначили, що дані наведені в сегменті житла, побудованого в період з 1950 по 1992 роки.