Прокуратура ліквідує незаконне будівництво у столичному ландшафтному парку

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
prokuratura-kyiv

Київська місцева прокуратура у судовому порядку вимагає повернути столичній громаді земельну ділянку у Солом'янському ландшафтному парку, на якій розпочато незаконне будівництво. Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

За інформацією правоохоронців, на вказаній ділянці площею 0,0872 га та вартістю майже 2 млн гривень, яка розташована на вул. Роздільна,1а у м. Києві, без будь-яких дозвільних документів здійснюється будівництво об’єкту невизначеного призначення.

«Не зважаючи на те, що вказана земля належить до території зелених насаджень та розташована в охоронній зоні повітряних ліній електропередач, перевірка виявила на ділянці будівельні матеріали та недобудовану двоповерхову споруду. Крім того, сама ділянка огороджена парканом та охороняється», - йдеться у повідомленні.

Оскільки, земельна ділянка є частиною екологічного комплексу Батиєвої Гори та знаходиться на території Солом'янського ландшафтного парку, який є автентичним природнім ландшафтом Києва й підпадає під дію норм Європейської ландшафтної конвенції, будь-яке будівництво на ній суворо заборонено. Крім того, відповідно до чинних містобудівних регламентів використовувати дану територію можливо лише для повсякденного відпочинку населення.

Зважаючи на грубе порушення законодавства, Київська місцева прокуратура звернулась до Солом’янського райсуду з вимогою зобов’язати підприємця повернути столичній громаді земельну ділянку, привівши її в належний стан шляхом знесення самочинно збудованої споруди.

Крім того, за фактом порушення майнових прав та інтересів громади Києва розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України.