Суд повернув державі Гостинний двір в Києві

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
???????????????????????????????????????????????????????????

Київський апеляційний господарський суд зобов'язав приватну структуру повернути державі будівлю «Гостинного двору», розташовану на Контрактовій площі Києва. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в фейсбук.

«З 1994 року будівля Гостинного двору площею 9 433 кв. м. перебувала в оренді приватної структури – ПАТ «Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство «Укрреставрація».

За умовами договору орендар взяв на себе повну відповідальність за збереження пам’ятки архітектури та утримання будівлі в належному санітарному, протипожежному і технічному стані. Проте неодноразово встановлювались факти істотного порушення орендарем умов договору, зокрема, погіршення стану об’єкту оренди, чим створено загрозу руйнації пам’ятки архітектури «Гостинний двір», - написав Юрій Луценко.

За словами генпрокурора, після тривалих судових процесів Апеляційний суд 28 лютого скасував рішення суду першої інстанції і ухвалив нове, яким розірвав договір оренди і зобов'язав приватну структуру повернути державі будівлю «Гостинного двору».