Банк «Глобус» спільно з ДІУ запустить житлову програму фінансового лізингу

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
Globus-DIU

Комерційний банк «Глобус» запустить спільну з Державною іпотечною установою програму придбання житла у лізинг. З цією метою Голова правління комерційного банку «Глобус» Сергій Мамедов підписав з Головою правління Державної іпотечної установи Андрієм Камузом Меморандум про співпрацю. Про це повідомила прес-служба ДІУ.

«Метою співпраці є консолідація зусиль для розв’язання нагальних проблем відновлення ринку іпотечного кредитування в Україні та запровадження в Україні світового досвіду щодо забезпечення житлом громадян на умовах фінансового лізингу житлової нерухомості», - йдеться у повідомленні.

У Державній іпотечній установі зазначили, що ТОВ «КБ «Глобус» вже є учасником системи рефінансування ДІУ з 2011 року.

Голова правління Банку «Глобус» Сергій Мамедов сказав: «Цей документ дозволить Банку “Глобус” зробити дві речі. По-перше, виконати свою соціальну функцію — допомогти у вирішенні житлової проблеми, яка лишається для України традиційно гострою. По-друге, співпраця з ДІУ допоможе Банку, як лідеру іпотечного кредитування на первинному ринку, запустити спільну програму фінансового лізингу. В Україні ця унікальна програма є тільки в ДІУ. І відповідний досвід теж. Впевнений, що громадяни України, які прагнуть поліпшити свої житлові умови, вже найближчим часом відчують ефект від нашої співпраці».

За словами Голови правління ДІУ Андрія Камуза, сприяння розробці та впровадженню нових програм із забезпечення житлом громадян – це на сьогодні пріоритетна задача для Державної іпотечної установи.

«Координація зусиль дозволить ефективніше працювати на відновлення та розвиток іпотечного кредитування в нашій державі. Ми впевнені у тому, що така взаємодія започаткує гарний приклад співпраці між державою, комерційними банками та інвесторами із впровадження нових механізмів по забезпеченню житлом громадян України», - зазначив Голова правління ДІУ.