У Запоріжжі хочуть запровадити нову програму забезпечення молоді житлом

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри



2222222

У Запоріжжі ініціювали запровадження нової Цільової комплексної програми забезпечення молоді міста житлом на 2017-2021 роки. Дана ініціатива стала головною темою обговорення під час  Круголого столу, організатором якого виступило Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла разом із Запорізьким Домобудівним Комбінатом.

Проект програми презентував депутат Запорізької міської ради Олександр Константінов. Учасники круглого столу схвально сприйняли проект програми. Планується, що програма буде винесена на розгляд сесії Запорізької міської ради вже в жовтні.
Як зазначив під час заходу Заступник голови правління Держмолодьжитла Сергій Кошеленко, передбачається, що запропонована програма буде реалізовуватися Запорізьким регіональним управлінням Фонду.

«Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву вже багато років реалізує в Україні, зокрема, на Запоріжжі, державні житлові програми. Важливим напрямком цих програм є забезпечення молоді житлом. На Запоріжжі органи місцевої влади приділяють цьому питання багато уваги: запроваджуються місцеві програми пільгового житлового кредитування молоді та передбачаються відповідні кошти у місцевих бюджетах. Виконавцем цих програм у регіоні виступає Держмолодьжитло. Таким чином із запровадженням нової молодіжної житлової програми, співпраця Фонду та місцевої влади Запоріжжя посилиться і принесе відповідний результат», - зазначив Сергій Кошеленко.

Депутат міської ради, голова консультативної ради ветеранів АТО при ЗОДА Олег Коломоєць звернув увагу учасників заходу на необхідність житлового забезпечення сімей учасників антитерористичної операції та зазначив можливі рішення в забезпеченні житлом учасників та ветеранів АТО в рамках діючих та нових житлових програм.

Також під час круглого столу було презентовано новий житловий комплекс Запорізького домобудівельного комбінату «Ветеран», який має бути збудовано у Комунарському районі м. Запоріжжя. Близько 120 квартир з даного об’єкта забудовник готовий надати для реалізації діючих програм, що реалізує Держмолодьжитло, та проектів місцевих програм пільгового кредитування молоді, учасників та ветеранів АТО.