У Києві ДАБІ анулювала дозвіл на будівництво нового будинку на Подолі

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
DABI-1

Державна архітектурно-будівельна інспекція України анулювала дозвіл на будівництво житлового будинку в історичній частині Києва на вулиці Вознесенський узвіз, 28-30. Про це повідомила прес-служба Держархбудінспекції.

«Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві проведено позапланову перевірку будівництва за адресою: вул. Вознесенський узвіз, 28-30 у Подільському районі Києва. За результатами контрольно-інспекційного заходу Державною архітектурно-будівельною інспекцією України анульовано дозвіл на виконання будівельних робіт на об’єкті «Будівництво житлового будинку з об’єктами соціально-культурного призначення та підземним паркінгом», - йдеться у повідомленні.

У ДАБІ зазначають, що під час позапланової перевірки, яку було проведено на звернення народного депутата України Сергія Лещенка, встановлено, що проект розроблений без отримання замовником всіх вихідних даних та не погоджений з органами, уповноваженими у сфері охорони культурної спадщини, та Українським товариством охорони пам’яток історії і культури. Крім того, документом повністю не забезпечено потребу об’єкта у майданчиках (господарчих, дитячих, для відпочинку тощо), зменшено кількість необхідних парко місць.

За результатами перевірки Департаментом Держархбудінспекції у м. Києві складено акт та протоколи про правопорушення, видано обов’язкові приписи про зупинення підготовчих та будівельних робіт. Наразі вживаються організаційні заходи щодо притягнення замовника, генпідрядника та генпроектувальника до встановленої законодавством відповідальності.