Мінрегіон планує ввести «блакитні лінії» для обмеження висотності забудови

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
me3

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми. Зокрема, пропонується ввести «блакитні лінії» для обмеження висотності забудови території у населених пунктах.

Про це порталу нерухомості «МЕтри» повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Ми вводимо нові лінії обмеження містобудівної діяльності, зокрема «блакитні лінії», що будуть регулювати обмеження забудови за висотою у населених пунктах - це вирішить проблеми хаотичної забудови за висотністю і сприятиме гармонізації міського простору. На сьогодні діючі норми встановлюють лише обмеження існуючих і запроектованих вулиць та доріг. Це так звані «червоні лінії», що позначають землі загального користування, призначені для прокладки комунікацій, впорядкування вулиць тощо, а також «лінії регулювання забудови» - розташування будівель. Обмеження висотності у нас відсутнє», - сказав заступник міністра.

За словами Лева Парцхаладзе, оновлений ДБН буде затверджений найближчим часом.

Проект ДБН «Планування і забудова територій» розроблено на заміну ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б.2.4-1- 94 «Планування і забудова сільських поселень», ДБН Б.2.4-3- 95 «Генеральні плани сільськогосподарських підприємств», ДБН Б.2.4-4- 97 «Планування та забудова малих сільськогосподарських підприємств та селянських (фермерських) господарств», ДБН Б.1-2- 95 «Склад, зміст, порядок розроблення, погодження і затвердження комплексних схем транспорту для міст України», СНиП ІІ-89- 80 «Генеральные планы промышленных предприятий».