Верховна Рада підтримала єдиний порядок присвоєння адреси об’єктам будівництва

Підписуйтесь на Telegram канал МЕтри
7085

Верховна Рада України 22 березня прийняла у першому читанні Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері містобудування. Даний проект Закону передбачає встановлення порядку присвоєння адрес об’єктам будівництва, а також запровадження компенсації ризиків за результатами роботи відповідальних виконавців будівельних робіт – архітекторів, інженерів-проектувальників, експертів та інженерів з технічного нагляду.

Про це порталу нерухомості «МЕтри» повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Законопроект №7085 передбачає закріплення на законодавчому рівні порядку присвоєння поштових адрес об’єктам будівництва. Адже зараз це питання врегульовується органами місцевого самоврядування та місцевими державними адміністраціями на власний розсуд. Ця норма важлива для дерегуляції галузі та покращення позиції України у Doing Business», - сказав заступник міністра.

Крім того, законопроект передбачає запровадження страхування відповідальності виконавців будівельних робіт. Це потрібно для мінімізації ризиків та охорони майнових та особистих інтересів споживачів. Лев Парцхаладзе зазначив, що страхування професійної діяльності у будівництві дозволить захистити права та інтереси вкладників та інших учасників будівництва, мінімізувати ризики та посилити відповідальність виконавців робіт і підвищити якість проектування в будівництві.

Проект Закону був розроблений Комітетом Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства за участі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.